Complete Vocal Technique – CVT

CVT a apărut ca urmare a experienței de aproximativ 25 de ani a danezei Cathrine Sadolin. Despre CVT s-a vorbit pentru prima oară în anul 1991, într-un video cu caracter educativ, denumit "Rough, ready and able". De-a lungul timpului, Sadolin a lucrat cu peste o mie de cântăreți, abordând toate stilurile muzicale posibile. Ceea ce a surprins-o în timpul studiului a fost faptul că, deși mulți dintre aceștia se bucurau de o carieră de succes iar vocea le suna perfect, sunetele erau emise după metode tradiționale, care în urma unei analize pertinente, au fost catalogate ca fiind periculoase sau distructive pentru voce. Pornind de la acest aspect, Sadolin a început să adune și să analizeze elementele pe care respectivii cântăreți le aveau în comun și a ajuns la concluzia că există o structură a sunetelor diferite pe care noi le producem.

Având ca bază descoperirile sale, Sadolin a conceput o serie de noțiuni și imagini vizuale, pe care le-a expus mai apoi în cartea sa, Complete Vocal Technique, apărută în anul 2000.

Urmată de alte trei ediții revizuite și actualizate, cartea a fost tradusă în limbi precum olandeză, engleză, germană, franceză, suedeză, italiană și poloneză, facilitându-se astfel implementarea cu succes a metodei sale în cât mai multe țări europene și nu numai. În prezent, un număr mare de cântăreți, logopezi, dar și cercetători din toată lumea, și care au luat deja contact cu metoda, se declară fascinați de eficacitatea și siguranța vocală pe care aceasta o conferă.

Efectele vocale

DISTORSION

GROWL

SCREAM

ÎNTRERUPERE VOCALĂ

RATTLE

GRUNT

CREAKS

VIBRATO